Kapat
x

Kedi Hastalıklarının Önlenmesi ve Tedavisi İçin Vitaminler: C Vitamini

Kedi hastalıklarının önlenmesi ve tedavisi için vitaminler bulunmaktadır. Uygulamalı veteriner hekimlikte vitaminlerin kullanıldığı her yerde böyle bir alan yoktur. Bununla birlikte, kişi vitaminlerin belirli bir hastalığı tedavi etmenin tek yolu olduğunu düşünmemelidir. Vitaminler, bir veteriner tarafından hasta bir hayvana verilen bir tıbbi prosedürler kompleksinin ayrılmaz bir parçasıdır. Vitaminler büyük ölçüde vücudun genel reaktivitesini ve direncini belirler, enfeksiyona bir cevap oluşturur. Hastalığın başlangıç ​​dönemi ve seyri, şüphesiz kedinin organizmasının, tek tek vitaminlerle doygunluk derecesine bağlıdır; Vitamin eksikliği olan kedilerde ortaya çıkan bulaşıcı hastalıklar, vücut direncinin azalması ve dolayısıyla daha zor koşullarda ortaya çıkar.

>> Kedi Sağlık ve Bakım Ürünleri

Kedi Hastalıklarının Önlenmesi ve Tedavisi İçin VitaminlerC Vitamini

C vitamini, çeşitli kedi hastalıklarının tedavisinde önemli bir rol oynamaktadır, hayvanın vücudunun C vitamini ile doygunluk derecesi ile bulaşıcı hastalığın etken maddesine verilen cevap arasında kesin bir ilişki vardır. Bu vitaminin yetersiz bir miktarı, vücudun koruyucu reaksiyonunda bir azalmaya ve kedinin parazitik olanlar da dahil olmak üzere bulaşıcı hastalıklara hem doğal hem de edinilmiş bağışıklığında bir azalmaya yol açmaktadır. Daha önce de belirtildiği gibi C vitamini, anti-bulaşıcı vitamin olarak adlandırılır. Çeşitli mikroorganizmaların toksik atık ürünlerini nötralize edebilir, hasta kedinin vücudu üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir, antikor üretimini ve fagositoz reaksiyonunu uyararak direncini arttırır, böylece hasta bir hayvanda C vitamini ihtiyacı önemli ölçüde artar. 

Enfeksiyöz süreci etkileyen vitamin A vitamini olarak da sınıflandırılır. Cilt ve mukoza zarlarının epitelinin normal çalışmasını düzenleyerek patojenlerin kedi organizmasına girmesini önler. 

B1, B2, B6, PP Vitaminleri

B1, B2, B6, PP vitaminleri bulaşıcı hastalıkların tedavisinde de büyük öneme sahiptir. Hasta bir kedinin vücuduna girmeleri, sülfa ilaçlarının ve antibiyotiklerin antibakteriyel etkisini arttırır.  Vitamin eksikliğinden kaynaklanan bulaşıcı olmayan cilt hastalıkları için A, B2, B6 vitaminleri kullanılmalıdır. 

Pantotenik asit, yağ bezlerinin aktivitesini düzenler, saç büyümesini uyarır. A, C, B2, B12 vitaminleri, kepek oluşmuş kedilerin sorununun giderilmesine yardımcı olur. A, C, E vitaminlerinin ve diğerlerinin, hayvanların derisindeki kükürt metabolizmasını etkilediği belirtilmektedir. Kükürt, tüylerin, büyümesini belirleyen biyolojik işlemlerde aktif olarak yer alır. Vitaminler ayrıca kedilerde egzama tedavisinde de etkilidir. 

Vitaminler göz hastalıklarının tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. A, B1, B2, C vitaminlerinin vücuttaki eksikliğinin görmeyi olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Çeşitli yaralanmaların tedavisinde vitamin kullanımına çok dikkat edilmelidir. Yerli araştırmacılar, herhangi bir travmanın, yara iyileşme sürecinin ve cerrahi müdahalenin, hayvanın vitaminlere, özellikle de C vitamini ihtiyacını arttırdığını kanıtladı. 

Kedilerde yara yüzeylerinin tedavisinde yerel bir çözüm olarak, ağrı kesici etkisi olan, epitel dokusunun büyümesini teşvik eden ve yara yüzeyi üzerinde koruyucu bir film oluşturan, A vitamini yağ çözeltisi başarıyla kullanılabilir. K vitamini kanamayı durdurmak ve yara iyileşmesini teşvik etmek için kullanılır. Bir kedinin kanama granülleriyle taze sığ yaraları varsa, onları% 1 K vitamini çözeltisiyle temas etmesi iyi bir etki sağlar: yaralar çabuk iyileşir ve güçlü bir şekilde yara kapanır. 

Günümüzde, B12 vitamininin kemik kırığı içeren yaralanmaların tedavisinde faydalı etkilerine dair kanıtlar elde edilmiştir. B12 Vitamini, yaralı sinirlerin, kemik dokusunun ve cilt ve kasların yara yüzeylerinin iyileşmesinin işlevsel durumunun geri kazanılmasına yardımcı olur.

>> Kedi Vitaminleri

Çok Fazla Vitamin Verildiğinde Ne Olur?

Vitaminlerin sadece faydalı olduğunu düşünmek gerekmez ve bunları istediğiniz kadar kedinize verebilirsiniz anlamına gelmiyor: Aşırı miktarda vitamin tüketimi ile birlikte, hayvan vücudunda zararlı bir etkiye sahip olan organizmalar üretir. Vücudu çok sayıda vitaminle zehirlenmesine hipervitaminoz denir. 

Bir kedideki hipervitaminoz, birçok vitamin hemen hayvanın vücuduna girdiğinde akut ve kedi uzun süre yüksek dozda vitamin aldığında kronik olabilir. 

Örneğin, raşitizmin yavru kedi haline gelmesini engelleme çabasıyla, sahipleri, onları D vitamini ile çok fazla tedavi ederler. Hayvanlarda bir doz vitamin aşılması sonucu, dokularda ve organlarda geri dönüşümsüz süreçler meydana gelir, kandaki kalsiyum içeriği artar, bu da kalbin, akciğerlerin ve böbreklerin dokularında mineral tuzlarının birikmesine neden olur. Mide duvarında. Hayvanın sinir sistemi de acı çeker. Yavrular uyuşuklaşır, , oynamaz, kötü yemek yerler. Genellikle kusma, ishal vardır, sık sık sıcaklık artar, cilt kurur, muhtemelen soyulur. Beyaz renkli kedilerde, cilt sarı-gri bir renk kazanır. Aşırı A vitamini ile A denilen hipervitaminoz, kedinin vücudunda meydana gelir.

Deneyler, çeşitli dozlardaki hayvanlara büyük miktarda A vitamini dozunun uygulanmasının toksik bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir: kediler kilo kaybeder, kuru göz korneası, iştah azalır, ciltte döküntü görülür, bu genellikle hastalığın başlangıcı olarak alınır, mukoza zarlarında, tüylü olarak çatlaklar görülür. Kapak daha az yoğunlaşır. Hipervitaminoz, kedi kızarıklığında ifade edilen kedinin vücudunda C-vitamin eksikliğine neden olur. Herhangi bir cinsin kedilerini beslerken büyük dozlarda vitamin, değişken yoğunlukta alerjik reaksiyonlar gözlenir. Bu nedenle, bir kedinin sahibi, evcil hayvanını vitaminlerle (yabancı üretim bile) tedavi etmeye başlamadan önce, her zaman kedinin bireysel ihtiyaçlarına göre ihtiyaç duyduğu vitamin dozlarını belirleyecek bir veterinere danışmalıdır.

Bir önceki yazımıza https://www.petcanlar.com/kedi-uluslararasi-federasyonlar-ve-dernekler link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Dayang Hamster Çarkı 14x12 Cm

Dayang Hamster Çarkı 14x12 Cm

159.00 ₺
143.10 ₺