Kapat
x

Kediler Kaç Ayda Doğurur | Kedilerin Doğum Sürecinde Mutlaka Bilinmesi Gerekenler

Kedi sahiplerinin ve hayvan severlerin en merak ettiği konulardan biri olan "Kediler kaç ayda doğurur?" sorusunun tüm yanıtları yazımızda! Öncelikle tüm hayvan severler tarafından yoğun ilgi gören bir konu olan kedilerin hamilelik süresi ne kadardır? Kediler kaç ayda doğurur? Kediler kaç günde doğurur? Kedi doğum belirtileri nelerdir? Yeni doğum yapan kediler nasıl beslenmelidir? Gibi konuların hepsine tek tek değineceğiz. Yaşadığımız dünyamızı güzelleştiren küçük canlarımızdan olan kediler hakkında her yeni gün farklı bilgiler öğreniyoruz. Onlarla keyifli vakit geçirmenin yanında karşılıksız sevginin en güzel halini yaşıyoruz. Peki bu küçük canlılar hakkında daha fazla bilinçlenerek onlara yardım etmenin yanında gizli dünyalarına adım atmaya ne dersiniz? Öyleyse Petcanlar Blog’u takip etmeye devam ederek hayvanlarla ilgili güncel yazılarımızı okuyabilirsiniz.

kedilerin-hamilelik-belirtileri

Kediler Kaç Ayda Doğurur? Kediler Kaç Günde Doğurur?

Kedilerin cinsel olgunluğa ulaşması için 6 ila 9 ay gibi bir süre gerekmektedir. Dişi olan kedilerin hamilelik süresi ne kadar diye soracak olursanız ortalama 2 ay diyebiliriz. Yani sağlıklı dişi kedilerin hamilelik süresi 57-67 gün arasında değişmektedir. Eğer hamilelik süreci 67 günü geçtiyse ve hala doğum gerçekleşmediyse veteriner hekime görünmek en doğrusu olacaktır.

Kedilerin Doğumu Ne Kadar Sürer? Kediler Kaç Yavru Doğurur?

Kedilerin doğum süresi 24 saate kadar varabilir. Bu süreçte kedinize yumuşak ve rahat alanlar yaratmalı, ara sıra başını okşamalı ve doğum için uygun alan yaratmalısınız. Onu rahatsız etmemeli, başında gereksiz gürültü ve kalabalık yaratmamalısınız. Böylece kediniz stresten uzak, daha sakin bir doğum yapmış olur.

Kediler kaç yavru doğurur? sorusunun yanıtı ise; bir karından doğan ortalama yavru sayısı 2 ile 5 arasındadır. Kedi ilk yavruyu doğurup 10 dakika ila bir saatlik mola verdikten sonra ikinci doğuma geçebilir. Yani ilk yavrudan sonra verdiğimiz gibi bir süre geçtiyse doğum bitmemiş olabilir. Kediniz ilk doğumunu yaptıktan sonra karnının içerisinde başka yavrular olduğundan eminseniz ve kedinizin dinlenme süresi 3 saatten uzun sürdüyse uzman bir hekime götürmenizi öneririz. Cins kedilerde doğum süreci genellikle tekir kedilere göre daha zor geçebilir.

kedilerin-dogumu-ne-kadar-surer

Kedilerin Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Sevgili minik dostlarımızın çiftleştikten bir süre sonra normalden farklı belirtiler göstermesi hamile oldukları anlamına gelebilmektedir. Örneğin, aşağıda sayacağımız belirtilerin büyük bir kısmı kedinizde mevcutsa, müjde! bir bebeğiniz daha oluyor demektir. Elbette ki, bu belirtiler izlendikten sonra kesin sonuç için bir veteriner hekime danışmanızı öneririz.

  • Kedinizin iştahında normalden farklı bir artış varsa
  • Kedinizde bir anda kilo alımı başladıysa
  • Uyku ve dinlenme süresinde artış varsa
  • Dönemsel olarak sabah kusması oluyorsa
  • Zaman içerisinde memelerde büyüme meydana geliyorsa
  • Meme uçlarının rengi koyulaşıyorsa

yeni-dogan-kedi-ne-yer

Kedinin Doğumunun Yakın Olduğunu Nasıl Anlarız?

Kedi doğum belirtileri aslında hepimizin anlayacağı türdendir. Kediler doğum yaklaştıkça bunun farkında olarak hareket etmeye başlarlar. Hareketleri daha ağırlaşır, kimi daha agresif tavırlar sergilerken kimisi daha sevecen olurlar. Sürekli yanınızda olmak ve size sırnaşmak isteyebilirler. Memeleri kızarır ve büyür. Son günlere doğru sütleri bile gelebilir. Peki kediler nereye doğum yapar? Doğum haftası gelip çattığında ise kediler evde ya da dışarıda doğum yapmak için en uygun ve güvenli ortamı aramaya başlar. Örneğin; koltuk altları, yatak altları, dolap içleri, koli içleri, bodrum katları, merdiven altları gibi kuytu ve sakin köşeler kedilerin doğum yapması için uygun gördükleri ortamlardır.

Yeni Doğum Yapan Kediler Nasıl Beslenir? Hamile Kediler Nasıl Beslenir?

Hamile kediler nasıl beslenmelidir ya da yeni doğum yapan kediler nasıl beslenmelidir sorularının yanıtı; yeterli ve sağlıklı besinlerle kedilerinizi beslemektir. Öncelikle kedinizin bol su içtiğinden emin olmalısınız. Hamile kedilerin yavrularının ve kendisinin yeterli besini alabilmesi için gerekli kedi vitaminlerini ara ara vermenizde fayda var. Yeni doğum yapmış olan ve hamile kedilerin ekstra proteine ve enerjiye ihtiyaçları olur.

Yeni Doğum Yapan Kedilere Hangi Mama Verilir? Hamile Kediler İçin Mama Önerileri

Hills Science Plan Kitten, N&D Tahılsız Tavuk Nar Yavru Hamile Emziren Kedi Maması, ​Orijen Cat Kitten Tahılsız Yavru ve Yetişkin Kedi Maması, Hills Kitten Tuna Balıklı Yavru Kedi Kuru Maması gibi yüksek kalitede olan, kedinizin vitamin ve mineral eksikliğini tamamlayacak mamalar tercih etmelisiniz. Gebe kedilerin karnı yavrularla dolu olduğu için günde azar azar yemeği tercih edebilir, endişe etmeyin. Kediniz için en temiz ve besleyici içerikteki mamalardan birini tercih ederseniz hem hamile iken hem de doğumdan sonra aynı içerikteki mamaları kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca bu özel mamalar hem yeni doğan kediler için en iyi mamalardır hem de hamile ve yeni doğum yapan kediler için vücudun ihtiyacı olan tüm besinleri karşılayacak cinstedir. Tüm yavru kedi mamaları, hamile kedi mamaları, yeni doğum yapan kedi mamaları ve köpek mamaları çeşitlerine Petcanlar Online Petshop üzerinden hemen ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz mama çeşitlerine, kedi sağlık-bakım ürünlerine ve temizlik, aksesuar ürünlerine tek tıkla hemen ulaşabilirsiniz. Güvenilir alışveriş ve hızlı kargolama imkanı ile siz de hemen alışverişe başlayın!

kediler-kac-ayda-dogurur