Kapat
x

Corona Virüsü Evcil Hayvanlardan Bulaşır Mı?

Kısa süre içerisinde tüm dünyayı esir alan Corona Virüsü (COVİD-19) pek çok kişiyi etkileyerek solunum yolları rahatsızlığına sürüklemektedir. Hatta bu durum bazı zamanlarda ölüm ile sonuçlanmaktadır. Tedavi çalışmaları hala devam eden Corona virüsü üzerindeki çalışmalar sürekli olarak devam etmektedir. Tüm dünya çapında ciddi etkileri bulunan bu virüs ortaya çıktığı andan itibaren oluşan yeni bilgiler ile panik yaratmaktadır. Bu bilgilerin en bilineni ise Corona virüsünün evcil hayvanlara geçip geçmeyeceğidir. Corona virüsü yalnızca insanlara aracılığı ile bulaşan bir virüs olmasına rağmen özellikle sosyal medyada büyük bir kitle Corona virüsünün evcil hayvanlar üzerinde de risk bulundurduğunu konuşmaktadır. Peki, bu iddianın ne kadarı doğrudur? İşte, Corona virüsünün evcil hayvanlara etkisi…

İnsandan Evcil Hayvanlara Korona Bulaşır Mı?

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var ki Corona virüsü yalnızca insanlarda bulunmaktadır. Ve insanlara bulaşmaktadır. İnsanlardan hayvanlara ya da hayvanlardan insanlara geçmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Dünya Sağlık Örgütü, Corona virüsü konusunda yalnızca insanları risk grubu altında görmektedir. Evcil hayvanlar konusunda herhangi bir açıklamada bulunulmamıştır. Şu ana dek korona virüsünün insanlardan evcil hayvanlara veya ecvil hayvanlardan insanlara geçtiğine dair bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır. Yani kedi ve köpek sahiplerinin evcil hayvanlarının taşıyıcı olduğunu düşünerek endişe etmesine gerek yoktur. Virüs evcil hayvanlara geçmese bile evcil hayvan sahipleri kendilerine dikkat ederek evcil hayvanlarının bakımını aksatmamalıdır.

Kedi ve Köpekler Risk Altında Değil!

Dünya Sağlık Örgütü, Corona virüsü (COVİD-19) ortaya çıktığı günden beri güncel olarak bilgilendirme yapmaktadır. Bu bilgilendirmeler göz önüne alındığı zaman evcil hayvanlar konusunda hiçbir risk bulunmadığı saptanmaktadır. Çoğu evcil hayvan sahibi evcil hayvanlarına virüs geçirebileceklerinden endişe etmektedir. Bunun da yanı sıra başta sokak hayvanları olmak üzere insanlar hayvanlardan virüs kapabileceğinden korkmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü, kedi-köpek gibi hayvanların asla taşıyıcı niteliği taşımadığını ve herhangi bir risk altında olmadığını bildirmiştir. Corona virüsünün tedavisi bulunana kadar evcil hayvanınız konusunda daha sakin bir tutum sergileyebilirsiniz. Hayvanlar, taşıyıcı grubunda yer almamaktadır. Fakat köpeğinizi yürüyüşe çıkardıktan sonra patilerini su ve sabun ile dezenfekte etmenizde fayda var.

Evcil Dostlarınız İçin Kendinize Dikkat Etmelisiniz!

Çoğu kişi evcil hayvanlarını gezdirmek amacıyla dışarıya çıkarak virüsü kapma riski taşımaktadır. Evcil hayvanlar virüs riski barındırmasa da siz hasta olarak evcil hayvanınızın bakımlarını ve beslenmesini ihmal edebilir ve her ikinizin de yaşam standardını düşürebilirsiniz. Evcil hayvanınız Corona virüsüne yakalanmasa bile gereken ihtiyaçlarını karşılayamayacağı ya da az karşılayacağı için başka rahatsızlıklar ile mücadele edebilir. Bu ve bu gibi durumlar ile yüz yüze gelmemek adına kendinizi karantina altında tutmayı, sık sık dezenfekte olmayı ve beslenmenize dikkat etmeyi ihmal etmemelisiniz. Aksi halde her ikinizin de sağlık durumu başka nedenlerden dolayı olumsuz yönde etkilenebilir. Bu dönemde evcil dostlarınızla yaşıyorsanız evde fazladan kedi maması ve köpek maması bulundurmanızda fayda var.

Yanlış Haberler ile Panik Yapmaya Gerek Yok!

Çin kaynaklı olan Corona virüsü (COVİD-19) henüz çok yeni bir virüs türü olmaktadır. Kısa süre içerisinde tüm dünya üzerine yayılan Corona virüsü hakkında her geçen gün yeni bilgiler ortaya atılsa da bunların büyük bir çoğunluğu yalan haberlerden oluşmaktadır. Bu durum göz önüne alındığı zaman özellikle evcil hayvan sahipleri evcil dostları konusunda endişe etmeye başlamıştır. Bu haberlerin tamamen asılsız olduğunu bilmeniz ve yalnızca Dünya Sağlık Örgütünün duyurularını dikkate almanız gerekmektedir. Dünya Sağlık Örgütünün şu ana kadar ki bilgilendirmesine göre Corona virüsü yalnızca insanlar arasında bulaşıcı etki göstermektedir. Ciddi solunum sıkıntısı ve yüksek ateş ile kendisini belli eden Corona virüsü, evcil hayvanları tehdit etmemektedir. Hem kendiniz hem de evcil dostlarınız için sakin olabilirsiniz.

Corona Virüsü Esnasında Sokak Hayvanlarını Unutmamalısınız!

Corona virüsü kedi ve köpeklere herhangi kötü bir etki yaratmamaktadır. Bu nedenle özellikle virüs vardır korkusu ile sokak hayvanlarından uzak durmanız gerekmemektedir. Virüs nedeni ile karantinaya giren kişi sayısı bir hayli fazla ve bu sayı her geçen gün büyük bir hızla artmaktadır. Bu durumda ise sokak hayvanlarının su ve yiyecek ihtiyaçları karşılanamamaktadır. Bu durumda en doğru şey tabii ki de karantina altına girmek olacaktır, fakat tüm önlemlerinizi alarak 5 dakika sokağa çıkabilir ve sokakta yaşayan dostlarımıza yiyecek, su ve sevgi ihtiyacını verebilirsiniz. Taşıyıcı sınıfına girmedikleri için sokak hayvanlarını sevmekten çekinmeyin. İnsanların sokakta az zaman geçirdiği saatleri tercih ederek sokak hayvanlarını ziyaret edebilirsiniz. Onların tek ihtiyacı olan şey sevgi!

Her Türlü Duruma Karşı Evcil Dostlarınız İçin Alışveriş Yapın

Corona virüsü çok hızlı yayına bir virüs türü olduğu için dünya genelinde çoğu insan kendisini evinde karantina altına almaya başlamıştır. Dışarıya çıkmayarak virüsün yayılma hızı ciddi anlamda azalmaktadır. Corona virüsüne karşı karantinaya alınırken büyük bir market alışverişi yapmak akıllıcadır, fakat market alışverişi esnasında evcil dostunuzu unutmamalısınız. Olası bir sokağa çıkma yasağına karşı evcil dostunuzun maması, ödülleri, oyuncağı, kumu, ilaçları, vitaminleri alınarak depolanmalıdır. Aksi halde evcil dostunuz kötü bir durum ile karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle evcil dostunuz için ayrı bir market ve veteriner alışverişine çıkmalısınız. Bunun yanı sıra veterinerler hala hizmet veriyorken evcil dostunuzun kontrollerini ve aşılarını yaptırmalısınız. Tıraş ve tırnak bakımı gibi gerekli ihtiyaçları da göz ardı etmemelisiniz. Evcil dostunuz ile evde geçireceğiniz karantina günleri için yeni oyuncaklar alarak dostunuzu mutlu etmeyi de unutmamalısınız!

Günlük Gezintilerinizi Kısa Tutmayı İhmal Etmeyin

Eğer evcil dostunuz bir köpekse günlük rutininiz olan gezintilerinizi yine yapmanız gerekecektir. Bu köpeklerin bir ihtiyacıdır, fakat bu durum olabildiğince kısa süre ile halledilmelidir. Evinize en yakın bölgelerde köpeğinizi gezdirebilir ve sonrasında hemen eve geri dönmelisiniz. Park gibi insan yoğunluğu olan bölgeleri tercih etmemeniz en doğru seçim olacaktır. Köpekler, Corona virüsü konusunda risk altında olan grup içerisinde olmasa bile siz risk altındasınız. Bu yüzden insanlar ile minimum seviyede aynı ortamda bulunmalısınız. Durum böyle olunca evcil dostunuzun gezintilerini insanların dışarıda en az vakit geçirdiği saatlerde ve minimum süre içerisinde gerçekleştirmelisiniz.

Durumun Olumsuzluğuna Karşı Evcil Dostunuza Sarılmayı Unutmayın

Corona virüsü (COVİD-19) tüm dünyayı ciddi anlamda olumsuz etkileyen bir durum oldu. Dünya Sağlık Örgütüne göre şu an kedi ve köpek gibi evcil hayvanların taşıyıcı olmadığı saptansa da içerisinde bulunulan durum sebebiyle herkes büyük bir telaş altındadır. Evcil dostlarımız sahipleri olmadan çok zorlanırlar. Bu zorluk kendilerini besleyememe gibi sıkıntıların yanı sıra manevi sıkıntılardır. Sahiplerine son derece bağlı olan evcil hayvanlar, sahibinin asla zarar görmesini istememektedir. Bu nedenle içerisinde bulunulan bu olumsuz günlere karşı hijyeninize, beslenmenize dikkat etmeli, acil bir durum olmadıkça dışarı çıkmamalı ve evcil dostunuza sıkı sıkı sarılmalısınız. Corona virüsü sebebiyle artık bir mecburiyet haline gelen karantina günlerini olumlu bir fırsat olarak görerek zaman ayıramadığınız evcil dostunuz ile hoş vakit geçirebilir, oyunlar oynayabilirsiniz. İnsanlardan evcil hayvanlara Corona virüsü bulaşmamaktadır, fakat eğer siz virüs nedeniyle rahatsızlanırsanız en çok evcil dostunuz üzülecektir. Bu nedenle dikkate maksimum önem vermelisiniz.

Lepus Aria Köpek Yelek Sarı Large

Lepus Aria Köpek Yelek Sarı Large

450.00 ₺
405.00 ₺
Pawise Tüylü Hacıyatmaz

Pawise Tüylü Hacıyatmaz

160.00 ₺
144.00 ₺